Shaman Shop

Shaman Shop - magiska saker att förgylla vardagen med.

Alla saker i denna Shaman Shop har stor betydelse för mig och har blivit viktig del av min egen vardag.  Min shamantrumma är med mig när jag mediterar. Palo Santo och Floridavatten används för att rena energifält och i ceremonier och behandlingar.

Mesan är kraft- och medicinpåsen som är fylld med olika kraftsaker jag samlat på mig. Mesan hjälper också till att stärka upp energierna under behandlingar och för att hjälpa till att materialisera önskningar och drömmar.

Energibalanserade inköp

Min avsikt är att allt varje enskild sak i denna Shaman Shop skall förmedla vidare bästa möjliga energi. När det gäller kraftsakerna som shamantrummor, shamansmycken, skallror etc. har det därför känts viktigt för mig att ha träffat och lärt känna hantverkarna. På det viset känner jag mig trygg med att dessa saker för med sig den bästa möjliga energin, symboliken och de Andiska shamanska traditionerna.

I kontrast till våra ambulerande marknader här hemma, där vi kanske ser mycket av det som säljs som krimskrams, så är marknaderna i Peru platsen där också hantverkarna kan sälja sina fina arbeten.

Här kan man t.ex. finna vävda tyger, som på bilden här intill, med naturligt handfärgat alpacaull. Det är arbeten som dukar och långa löpare med komplicerade mönster som tagit månader att färdigställa.

Vissa av sakerna i denna Shaman Shop är inköpta på marknaderna i Cusco och Pisac. Det är fantastiska platser som jag älskar att handla i. Marknaden i Cusco är under tak i en mycket stor marknadsbyggnad. Det är en plast med oerhörd dynamik, härlig stämning, massa färger, ljud och kommers som blandas med dofter från ört-, frukt- och matstånden. Här fylls gångarna med människor från olika byar i Sacred Valley som botaniserar bland de olika marknadsstånden av Alpaca ponchos, jackor, mössor och tröjor, mässingshantverk, Palo Santo, färdiga despatchos, juicebarer, grönsakshandlare, köttdiskar och mycket, mycket annat.

Den stora marknaden i Pisac är under bar himmel i stadens centrum, omgiven av Andernas bergssluttningar som syns som en fond i bakgrunden. Här är pulsen lite lugnare än i Cusco. I Pisac finner man stickade kläder i alpaca ull, fantastiskt vackra handvävda tyger till dukar eller mesor. Här finns även en spännande shaman shop att besöka. Även i Pisac slås man av de fantastiska visuella intrycken, alla färgsprakande textilier och de varma kärleksfulla mötena.

När det gäller inköpen på marknaderna har det varit viktigt för mig med ett ömsesidigt positivt utbyte av energi, d.v.s att känslan efter en avslutad affär måste vara positiv, både för den jag handlar av och för mig själv. På det sättet förmedlas bästa möjliga energi vidare även för dessa ting. Det är en rolig process att medvetet handla på detta sättet och det ger en omedelbar belöning genom uppskattande blickar, leenden och en varm positiv känsla i magen. Det känns fint att veta att dessa människor känner att dom har fått bra betalt för sina produkter, att jag dessutom känner mig nöjd gör processen väldigt tillfredsställande.

Min förhoppning är nu att du skall finna något bland alla dessa saker som kan få förgylla din vardag.


Följ nedan länkar för att komma till respektive sidor.

Shamantrummor

Shamansmycken, kraftsmycken

Shamanska kraftsaker; mesor, bjällror, skallror

Drömfångare

Palo Santo och brännskålar

Floridavatten

Ponchos

Kristaller

Sidan är under konstruktion. Om inte länkar är klara för en produkt du är intresserad av kontakta mig via kontaktsidan så hjälper jag dig den vägen.

Frihet & Självbestämmande

Gemenskap & Samarbete

Äkthet & Integritet

Respekt & Sanning

Kärlek & Ära

Mod & Ansvar

Mening & Synkronicitet

Mångfald & Öppenhet