Motiverande Samtal

...motiverande samtal...

Jag utgår ifrån att de val vi fattar i livet är de bästa som finns tillgängliga för oss i just det ögonblicket de fattas. Med tiden som perspektiv kan vi ha en helt annan uppfattning och människor runt omkring oss kan ha sett helt andra möjligheter för oss.

Rätt eller fel, här och nu står vi där vi står, med alla erfarenheter vi samlat på oss av upplevda ”bra” och upplevda ”dåliga” händelser. På resan har vi samlat på oss vanor och ovanor, beteenden vi är okej eller rent av nöjda med och ovanor vi önskar byta bort. Vi samla på oss känslor av skuld och hjälplöshet men resan består också av glädjefyllda situationer och möten som motiverar och fyller oss med kraften vi alla behöver för att köra vidare genom livet.

Allt börjar med viljan!

Viljan att se livet som det är just nu. Det ärliga och uppriktiga betraktandet är utan dömande, här kan vi komma att inse att beteenden vi har inte vill lämnas av rätt skäl. Det kanske till och med är så att vi inte egentligen inte ens vill ändra oss!

Även från den utgångspunkten så leder det motiverande samtalet oss genom inre irrgångar, öppnar dörrar till insikter som förändrar utgångspunkten för våra val. Det kan leda till att den inre gnistan tänds, vilket gör att man vågar börja tro på att det bästa för mig är att förändras.

Så länge vi andas på denna jorden har vi fortfarande möjlighet att skapa förändring av vår upplevelse av livet!

Bara att tänka tanken att ”det är möjligt” och börja välja att tro på det, gör att energin inom oss ökar och förutsättningarna att agera på ett nytt sätt presenteras för oss. Det kan upplevas subtilt till en början och det sker kanske inte helt utan ansträngning men ett positivt flöde har satts i rörelse och ger vi inte upp kommer det leda till att vår upplevelse förändras i riktning mot det vi vill. Vi kommer att få bevis på att våra ovanor eller beteenden börjar mattas av och skifta om.

Att vara så närvarande och medveten om sig själv att man kan bevittna denna lilla förändring ger oss de bevis vi önskar för att tro ännu mer på möjligheten till förändring. Kraften som pushar oss framåt i vår positiva spiral stärks.

Foto: Camilla Ekendal

Vårt motiverande samtal

Våra samtal stannar givetvis mellan oss. Min önskan är att erbjuda dig ett tryggt space där du kan tillåta dig att intuitivt följa dom impulser du får för samtalsriktningen. Jag finns med dig som det bollplank du vill ha eller som det öra du önskar ha i stunden.

Fyll i nedan formulär eller kontakta mig på telefon eller e-mail, kontaktuppgifterna finner du i fältet längst ner på sidan. Jag återkommer sedan till dig med förslag på tider.

Vi är så mycket mer än vi tror

Jag bär själv en stark tro på människors inneboende outnyttjade potential. Jag ser tuffa erfarenheter som en oerhört stark möjlighet till stora positive förändringar - om det är vad man vill. Det krävs mycket kraft att bära och upprätthålla ett beteende som inte känns bra och denna kraft kan omdirigeras att istället börja verka för det man önskar.

Tillsammans

Jag finns med på din resa, i samtalet hjälper jag dig med perspektiv på konsekvenserna av situationen som den är idag och att belysa konsekvenserna som förändring skulle föra med sig.

Det finns i grunden inga misslyckanden! Det enda livet visar oss i stunden då vi upplever ”misslyckanden” är möjligheten att fatta nya beslut. Det betyder att vi tar bort laddningen från våra ”misslyckanden”. Men det betyder givetvis inte att vi får grönt kort att fortsätta som vi gör, om vi mår dåligt av det.

I grunden bär vi alla önskan att vara trygga, uppskattade och älskade. Vi bär alla i grunden samma önskan för våra närmaste. Filter av smärta, sorg, ilska och frustration kan dock göra att dessa grundläggande mänskliga behov grumlas men dom finns där i bakgrunden lika väl.

Jag ser fram emot våra stärkande och motiverande samtal, att få hjälpa dig, att vara med dig i din förändringsprocess, att se hur tryggheten, tilliten och ljuset får stärkas i din upplevelse.


För mer information om mig och min bakgrund följ denna länk.